Kate & Evan over hun ‘live sessions’ in Amsterdam

Wij zijn expats uit Australie en we wonen in Nederland. Onlangs zijn we met onze live sessies begonnen met als doel praktisch Nederlands te leren. We vinden deze sessies ontzettend leuk, het is echt lachen en ons leerproces is absoluut in een versnelling gekomen.

Wat ons heel goed uitkomt is het feit dat het volledig flexibel is wat we leren, waar we leren en wanneer we leren. Onze tutor is geduldig en neemt de tijd met om ons echt dagelijks praktisch Nederlands te oefenen en ze let er op dat we alles goed begrijpen, met aandacht voor speciale zinnen of uitdrukkingen. Ze stelt altijd fantastische locaties voor waar we elkaar voor onze sessies ontmoeten; een bepaald café of een markt waar we onze boodschappen doen.

We hebben allebei een erg drukke baan, het is heel fijn dat we altijd wel ergens samen een gaatje vinden voor onze sessies. Ze heeft zelfs aangeboden de sessies via Skype te doen wanneer we voor ons werk op reis zijn. Het was enorme buitenkans voor ons dat we Flowently vonden, we profiteren van het feit dat we de taal kunnen leren terwijl we boodschappen doen en de buurt en mensen leren kennen. Alles gebeurt in een ontspannen sfeer, de sessies voelen niet als een ‘les’ en we zien er elke week weer naar uit.

 

Aiden over zijn Café /Zakelijk Nederlands sessie

Op vrijdag in New York schreef ik me in op de site en boekte een sessie op zaterdag in een café in Rotterdam. Het was geweldig mijn Nederlandse conversatie te kunnen oefenen met een goed-voorbereide tutor. Onze focus lag op specifiek werk-gerelateerd vocabulaire en daarnaast hadden we een gezellig kennismakingsgesprek.